sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Oppimistehtävä 4

Tehtävässä piti toteuttaa ryhmä/sivusto edellisen tehtävän suunnitelman mukaisesti. Minulla suunnitelma oli suojalkapallo -ryhmän luominen. Tästä prosessista piti tehdä havainnollistava video kuvankaappausohjelman avulla, jonka latasin tehtävän ohjeiden mukaisesti.

Tässä kuvankaappausvideo minun suunnitelmani toteutuksesta:

Suojalkapalloa Viitasaarella

Videolla luon uuden ryhmän Facebookissa, ja lisään sinne jäsenen (siskoni), jonka tiedän olevan kiinnostunut suojalkapallon pelaamisesta. Lisään ryhmän kuvauksen ja kehotan jäseniä lisäämään kavereitaan ryhmään.

Tutustuin myös toiseen suunnitelman toteutukseen, Heidin ja Katariinan Toimintaterapeuttien hätäapu -ryhmän luomiseen Katan blogista. Heidillä ja Katalla oli kaksikin videota tehtynä, toinen ryhmän luomisesta ja toinen tapahtuman luomisesta ryhmässä. Mielestäni toteutus oli johdonmukainen ja selkeä, ja ryhmän tarkoitus kävi selväksi. Videot olivat aika sumeat, joten oli vaikea saada selvää tekstistä.

Pohdintaan kuului myös somen käytön pohtimista omassa työssäni. Mielestäni toimintaterapiassa some ei ole kovin hyvä kanava työkäyttöön tietosuojakysymysten vuoksi, sekä siitä syystä että somea käytetään myös paljon henkilökohtaiseen käyttöön. On kyseenalaista sekä asiakkaiden että ammattilaisten näkökulmasta, mikäli henkilökohtaisia tilejä käytetään työasioissa. Tietovuotojen mahdollisuus lisääntyy ja yksityiselämän rajat voivat kaventua työntekijöillä. Mielestäni ryhmäterapiassa ihan käyttökelpoinen väline esim. Facebook, koska ryhmän jäsenet voivat helposti pitää yhteyttä, terapeutilla voisi olla esimerkiksi erikseen työprofiili tätä varten. Kollegiaaliseen tukeen ja tiedon hakuun ja jakoon some sopii mielestäni erinomaisesti, koska se on melkolailla aina käytössä, joten aina on joku joka vastaa, tai lähettää vinkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti